Spremembe na področju igralniških tehnologij

01. december 2022

Po več kot 20 letih izvajanja preskušanj, kontrol in certificiranja igralniških tehnologij v SIQ Ljubljana je ta del naše dejavnosti v celoti prevzela nova družba SIQ Igralniški laboratoriji, d.o.o. Naš institut in nova družba bosta še naprej gojila tesne odnose z namenom zagotavljanja sinergij in celovitih rešitev vsem dosedanjim in prihodnjim strankam. SIQ Igralniški laboratoriji, d.o.o. je tako postala najmlajša družba z 20-letnimi izkušnjami na področju preverjanj igralniških tehnologij.

Z namenom zagotovitve dolgoročne stabilnosti in razvoja dejavnosti preverjanja igralniških tehnologij smo tako začrtali novo pot — partnerstvo s skupino GLI (Gaming Laboratories International). Ta je našo pobudo sprejela z besedami: »SIQ je ugledna institucija, pri kateri cenimo njeno strokovnost, kakovost in dejstvo, da ne dela kompromisov s kakovostjo ali strokovnostjo.«

Področje igralniških tehnologij je tako postalo samostojna družba SIQ Igralniški laboratoriji, d.o.o., in del družine GLI. Svojim strankam bo še naprej zagotavljala kakovostne storitve pod nespremenjenimi pogoji in blagovno znamko SIQ, znotraj skupine GLI pa tudi storitve za globalne trge, ki prej niso bili dosegljivi. SIQ Igralniški laboratoriji, d.o.o., ohranja vse tehnične kompetence, kar dokazujejo tudi odločbe RvA, s katerimi so se akreditacije za preskušanje, certificiranje in kontrolo v polnem obsegu z SIQ prenesle nanjo. Družba se je tudi kadrovsko okrepila.

Nazaj na vse novice